Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

Κυνικός υπερρεαλισμός: Η πρώτη έμπνευση


Η πρώτη έμπνευση

Κυνικός υπερρεαλισμός. Συνέβη τυχαία, σε κάποια παρουσίαση που κάποιοι σχολίασαν, ό,τι άκουσαν ως ρεαλισμό. Αυτό με τάραξε πολύ! Ποτέ δεν υπήρξα ρεαλιστής. Έτσι είπα να επέμβω για να το διορθώσω. “Δεν είναι αυτό που κάνω ρεαλισμός, αλλά κυνικός υπερρεαλισμός”. Έτσι για πλάκα. Αλλά αυτό είχε ουσία. Και όρισε αμέσως, ένα σωρό πράγματα συν το χαρακτηρισμό της εποχής που ζούμε. Αυτό είναι! Κυνικός Υπερρεαλισμός ως ουσία της πραγματικότητας, αλλά και ως ουσία του ονείρου και όλων αυτών που ταξιδεύουν αντίθετα στο ρεύμα, και προσδοκούν έναν κόσμο καλύτερο, ή καλύτερα, έναν κόσμο που να μπορούν να χωράνε.

Κάπως έτσι ο Κυνικός Υπερρεαλισμός, χωρίς να ρωτήσει κανέναν, άρχισε να έχει οντότητα! Από μόνος του! Σκατά! Κι έπειτα κάναμε πλάκα, και είπαμε να το κοινωνήσουμε, αλλά πριν, να γράφαμε το μανιφέστο και να το δίναμε παντού! Και αυτή η ιδέα του κυνικού υπερρεαλισμού, άρχισε να γίνεται πράξη πριν καλά καλά το αποφασίσουμε, κι έτσι απλά το ακολουθήσαμε, αφού αυτό μας έδειξε το δρόμο. Ποιο; Μα, τα καινά μας δαιμόνια! Έτσι όλη η γνώση και η σοφία μας δόθηκε απλόχερα κι εμείς έπρεπε απλά να ακολουθήσουμε τους εαυτούς μας για να βρεθούμε τελικά, στη διάσταση την οποία υπάρχουμε.

Δεν ήταν κάτι που δεν κάναμε πριν, απλά το ονομάσαμε! Γιατί μάλλον αυτό ήρθε να μας βρει και να ονομαστεί έτσι και χρησιμοποίησε εμάς ως εργαλεία κατάλληλα για τη δουλειά του. Και τελικά δεν κάναμε τίποτε από το να το ακολουθήσουμε. Κι έτσι αυτό μας έδειξε το δρόμο και μας είπε τι να κάνουμε. Και πιο απλό δεν γινόταν να γίνει. Ήταν αυτό που όριζε τον εαυτό του κι εμείς που το αποδεχόμασταν ως αλήθεια, κι έτσι πράτταμε.
 Κυνικός Υπερρεαλισμός! Αυτό ήταν! Κι εμείς, τόσο καιρό, κάναμε αυτό ακριβώς! Κυνικό Υπερρεαλισμό! Ας το αφήσουμε τώρα να γίνει μόνο του αυτό το οποίο ανέκαθεν ήταν.

Κυνικός υπερρεαλισμός είναι: να είσαι ο εαυτός σου κόντρα στα πάντα.
Ο κυνικός υπερρεαλισμός προέκυψε γιατί υπήρχε πάντα
Κυνικός υπερρεαλισμός είναι αυτό που κάναμε και κάνουμε χωρίς τίποτα, ακόμα κι όταν δεν το γνωρίζαμε
Κυνικός υπερρεαλισμός είμαστε εμείς
Άρα εμείς είμαστε ο κυνικός υπερρεαλισμός