Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2016

Ο τρελός

Είμαι τρελός, αυτό είναι γεγονός, και η παράνοιά μου όλο και μεγαλώνει. Ο κόσμος γύρω μου σαφώς και με θεωρεί παράφρονα, οι περισσότεροι φοβούνται να με κάνουν παρέα, τους δικαιολογώ. Πώς να αντιμετωπίσεις κάποιον που όταν πέφτει και του σπάει το ποτήρι της ρακής, το πετάει να σπάσει περισσότερο αδιαφορώντας για όλους και για όλα – και μετά να πάει να το πιάσει, να φανεί πως δεν είναι τόσο εκτός ελέγχου – μα φυσικά και είναι, και να το μαζεύουν άλλοι, και να πάει να πάρει ένα ακόμα σφηνάκι για να συνεχίσει τη ρακοποσία.
Τελικά, τα κατάφερα και ξέφυγα για λίγο και έξω, σαν να ήμουν σπίτι μου, και … δεν τα έσπασα όλα. Συγκρατήθηκα. Θα μπορούσα να το κάνω. Αλλά, εντάξει, είμαι απλά ένας αλκοολικός ποιητής που δεν ελέγχει τον εαυτό του. Ίσως γι’ αυτό οι άνθρωποι να με φοβούνται. Κι ας μην έχουν διαβάσει ούτε στίχο μου. Είναι αλλιώς το βιβλίο και αλλιώς να έχεις τον τρελό μπροστά σου.

Έμπειρος όμως στην τρέλα, μπόρεσα να το διαχειριστώ την τελευταία στιγμή και μετά να κάνω πως δεν τρέχει τίποτα… Με πήραν όμως όλοι χαμπάρι. Μετά σταμάτησα. Οκ, παίδες, δεν θα σας κάνω απόψε τη χάρη, ίσως μια άλλη φορά, τι λέτε; 

2 σχόλια:

LNE είπε...


"Writing is like a contact sport, like football.

Why do kids play football?

They can get hurt on any play, can't they?

Yet they can't wait until Saturday comes around
so they can play on the high school team,
or the college team, and get smashed around.

Writing is like that.
You can get hurt,
but you enjoy it!"

- Irwin Shaw

Κική Ματέρη είπε...

τρελος

Πίτα στα ξυδια
Μπουκωμενοι με καπνό
Μαστουρωμενοι από περσινα πιωματα
Σου λέει είναι ο τρελος
Πίτα και τυρόπιτα
Τα απέναντι της δουλείας μου
Τυρόπιτα σφολιάτα
Όλοι οι πελάτες λιαρδα
Ξενυχταδικο οίκογενειακο
Με μεγαλωσε η τυρόπιτα